Sider

In three words I can sum up everything I've learned about life. It goes on. ~Robert Frost

11. oktober 2010

Returpapir?

Etter å ha pakket ut det meste av livet som var dyttet ned i kartonger, kurver, bæreposer, bager og gamle håndvesker under den lettere desperate, fullfart, halvhjerta flyttingen nettopp, fant jeg ut at det kanskje var på tide å starte med litt sortering, rydding og kasting av ting jeg rett og slett ikke trenger å samle på.

Ja, jeg skulle gjort det før flyttingen! Men jeg må innrømme at jeg utsatte alt til absolutt siste liten, for flytting er jo rett og slett ikke noe særlig gøyalt. Det er mye gøyere å sitte apatisk å stirre på alt man vet man skal bære opp og ned og ut og inn en gang i nærmeste fremtid, mens man håper på at tiden på magisk vis bare skal stoppe opp og stå stille de neste femti år.

Vel, noe av det første jeg fant frem av gammelt, unyttig vrøvl, var et par tjukke permer som luktet både loft og kjeller og gammelt støv, og faktisk nyser jeg fremdeles ved tanken. Jeg begynte visst å samle på litt av hvert fra ukeblader etc. allerede i 1988... Husk at dette var tiden før Internett var allemannseie - og en innholdsrik perm var vår beste venn.

Der var mengder av matoppskrifter. Kålruller! Som om jeg noen gang vil lage en kålrull? Jeg tror faktisk ikke jeg har smakt det engang - og ærlig talt: Det høres ikke særlig godt ut.
Kakeoppskrifter... Det var før jeg forsto at baking absolutt ikke ligger for meg. (Selv om jeg har blitt bedre det siste året..)
Jeg hadde et skilleark med sminketips fra KK og Det Nye... Veeeeldig fornuftig.
Masse oppskrifter på nuppereller og annet nipsnaps som jeg aldri har kunnet lage - og som jeg sikkert aldri har hatt lyst til å lage.
Og masse, masse, masse strikkeoppskrifter som jeg sikkert syntes var umåååtelig lekre i perioden 1988-1995.

Wow... her gikk det litt av hvert i papirsøpla!
Ser du noe du liker på bildet, så må du skynde deg. Returdunken har ikke blitt tømt ennå.  

Og jeg skal love å ikke le av deg! (Hva med en yndig, heklet, uskyldshvit hatt? Du kan legge hodet på skakke og blafre kokett med øyevippene. Hvem kan motstå deg da? Eller en råfrekk vest med matchende skjerf av bestemorsruter? Det blir aldri umoderne i følge overskriften...)

3 kommentarer:

Catrine sa...

Hehehe!
Det ser kjent ut! Dvs. mitt er heldigvis kastet det og - selv om det tok tid før jeg og innså at jeg aldri kom til å bruke alle oppskriftene mine som jeg så iherdig samlet på. ;)
Ha en fin-fin mandag! *klem*

Kari sa...

Neimen, du må da ikke kaste oppskrifta på kålruller! Det er KJEMPEgodt! Jeg har riktignok laget det bare en (sier og skriver EN) gang i mitt trettiårige husmorliv - men husker det som en delikatesse fra min barndom :-)

Klem, Kari

Malin a.k.a. Boop sa...

Kari, siden Fårikål unektelig er veldig godt, og da spesielt kålen, skal man kanskje ikke se bort ifra at en kålrull også er ganske bra. Jeg lover å prøve kålrull ihvertfall én gang i midt husmorliv! Men heldigvis finner jeg sikkert oppskrift på nettet :)))